Chalet's welcome

Terletak di Kampung Kota Lama Kanan, kira kira 4 kilometer dari Bandar Diraja Kuala Kangsar, Chalet D' Kampung Mr. OS menawarkan pelbagai chalet pilihan dalam suasana kampung. Setiap chalet dilengkapi dengan pendingin hawa (air-conditioned) dan televisyen. Kemudahan kolam mandi, aktiviti memancing ala kampung, udara yang segar dan nyaman serta kadar sewa yang berpatutan menjadikan penginapan satu pengalaman baru yang tidak mudah dilupakan...

Search This Blog

Hubungi Kami

Chalet Manager - En. Sabki

HP : 012 635 0897
        019 457 0897

Operation Supervisor

HP : Vacant Since 08 April 2016 @ 2.45pm/2.50pm


E-mail

oschalet@gmail.com

34 comments:

org kuale said...

blog yg menarik. klau ada kesempatan, sy akan menginap disana brsama fmly

chalet D'Kampung Mr. OS said...

Tuan/Puan Orang Kuale,

Terima kasih atas sokongan...

Anonymous said...

salam..chalet nie mampu x memuatkan lebih kurang 40 orang?

chalet D'Kampung Mr. OS said...

Tuan/Puan Anonymous,

Sekiranya semua orang dewasa, 8 unit chalet kami boleh menampung seramai 32 orang (1 Unit chalet mengandungi 2 dewasa dan + 2 extra bed)

Sekiranya dewasa dan kanak, 8 unit chalet kami boleh menampung seramai 40 orang (1 Unit chalet mengandungi 3 dewasa (1 extra bed dewasa) dan + 2 extra bed kanak kanak). Tetapi dalam keadaan ini - 40 orang (dewasa + kanak kanak) keadaan adalah sedikit tidak selesa untuk penyewa.

Terima kasih atas sokongan...

Anonymous said...

salam, untuk hari raya 18/8- 20/8 masih ada kosong lagi ke

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Tuan/Puan Anonymous,

Terima kasih atas sokongan anda untuk menginap di Chalet D'Kampungg Mr. OS.
Maaf kerana secara tradisinya semua ahli keluarga Chalet D'Kampung Mr. OS pulang berhari raya dikampung dan semua bilik digunakan oleh ahli kerluarga.

Maaf sekali lagi.

Pengurus
Chalet D'Kampung Mr. OS

ainaa aqilah said...

salam...saya nk tanya sekiranya kuota kami berjumlah 36 org (29 perempuan 5 lelaki dan 2 lecturer),kami ingin mengetahui lebih lanjut tentang pakej n rate harga bilik yang pihak encik baleh berikan kepada kami...harap pihak encik dapat memberi maklum balas...

MkSuZeNn said...

insyallah satu saya akan bawa family saya bercuti di sini :D

Ahmad Romie Mohd Lazin said...

Nnt nak try gak p sana

Unknown said...

Tahniah mr os....msh teringat saya dkt arwah pakmeh dgn opah termasuk arwah kak yah dgn arwah pakcik don....sya pun br jer tau adernyer challet nie....dah 5thn x blk kg..klu blk pun dok rest house kuala...lepas ni klu balik kompem dkt sini jer..tahniah....sya bangga giler dgn challet nie...

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Terima kasih Tuan Romie & Tuan/Puan Unknown atas sokongan... Saya sekadar menghidupkan suasana kampung saya yang pada masa mula dibangunankan chalet, dah macam rimba... tak sangka pulak selepas dibangunkan, ada sokongan dari tuan/puan... Terima kasih...

Anonymous said...

syabas atas usaha Os, moga dilimpahi keberkahan hendaknya..

Unknown said...

Fienaz
Kenangan naik basikal terperosok dkt kebun pisang pakmeh biler mr os bwk bmw merah dulu2..dan tgk mr os main golf dkt padang skolah kota lama kanan.lepak kedai arwah kak yah don layan laksa n kuewtiaw goreng,sedar x sedar dr darjah 1 sampai skang dah 26thn rupanya..memori sungguh...sya bangga dgn adernya challet nie..pasti dgn adanya challet nie sya akan dpt merasai kehidupan dikg semula...cuma time raya mmg x open ker dkt public?blh email dkt sya ...ms_noorshafina@yahoo.com..ingat nak pakat group kl turun sana utk merasai kehidupan kg..

qerainx erinz said...

KALAU NK BUAT MAJLIS PERKAHWINAN BRAPA KOS NYE YE..UNTUK TEMPAHAN 1200 ORANG.APA KEMUDAHAN PIHAK SANA SEDIAKAN

Anonymous said...

Assalam..jumaat 6hb ade kosong tak?2 dewasa n 3 ank berusia 7,5 n 1 1/2 thun..sy nk clbrate bfday husband..skali menginap la..nak tnya jg...bole tmpah utk dinner skali(candle light dinner).syukran

Anonymous said...

kitorg nk tmpah semua chalet pd 22 nov mlm smpai 23 nov mlm boleh ??
sekali ngn mkn minum , bbq dn sume skali !! agak2 nye brpe hrge sume ..?

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Tuan/Puan,

Chalet D'Kampumg Mr. OS sedang dalam proses menambah 4 unit chalet lagi dan insyaAllah 4 unit chalet baru tersebut boleh digunakan mulai September 2014 (kadar sewaan untuk chalet baru tersebut masih belum ditetapkan)

Buat masa ini, Chalet D'Kampung Mr. OS mempunyai 8 unit chalet dan kos untuk tempahan kesemua 8 unit adalah RM 720.00.

Sekiranya tuan/puan ingin menginap pada 22 November 2014 dan menempah kesemua unit chalet sedia ada (8 unit), kos untuk bilik chalet adalah RM 720.00. Untuk pakage makan, minum & BBQ, pihak kami memerlukan data:

* Jumlah orang (dewasa & kanak-kanak)
* Menu untuk 22 November (makan tengahari, minum petang dan BBQ) dan 23 November (minum pagi).

Pihak kami cadangkan tuan/puan menghubungi pengurus chalet, En. Sabki di talian 012 635 0897 pada bulan September 2014 (lebih kurang 2 bulan sebelum tarikh menginap) bagi tujuan membuat tempahan, berbincang berkaitan bilangan peserta & menu seperti yang dinyatakan dan seterusnya mendapatkan jumlah kos keseluruhan untuk menginap pada 22 Nov. 2014.

Terima kasih atas sokongan tuan/puan...

Nur Kasih said...

Chalet nie dekat mana..

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Cik/Pn. Nur Kasih,

Cik/Puan boleh mendapatkan lokasi tepat chalet di"tab" map dalam blog oschalet.blogspot.com

Terima kasih atas sokongan cik/puan

Anonymous said...

Blog sangat menarik.

Anonymous said...

2hb may Ada kkosongan lgi???

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Tuan/Puan,

InsyaAllah untuk 2 Mei, buat masa ini masih ada kekosongan. Untuk final confirmation, sila hubungi Pengurus Chalet, En. Sabki di talian 012 635 0897.

Terima kasih atas sokongan tuan/puan

Anonymous said...

SALAM..
ADA KEKOSANGAN X PD 16-17 SPETEMBER 2015..
UTK 50ORG PLJR (24LELAKI & 17PPUAN)& 3FAMILY.

Anonymous said...

Assalamualaikum. bagaimana saya nak tempah chalet ini melalui internet?? ada kosong tak untuk tarikh 30 apr - 2 mei 2016 untuk 2keluarga seramai 9 dewasa 1 kanak2? harap tuan dpt jwb ASAP.. terima kasih..

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Tuan/Puan,

Untuk tujuan tempahan chalet, ianya hanya boleh dibuat melalui telefon atau "walk-in".

Untuk penginapan pada 30 April, maaf kerana semua unit chalet telah ditempah. Walau bagaimanapun, masih ada kekonongan chalet untuk penginapan pada 1 Mei 2016 hingga 2 Mei 2016 (2 malam penginapan i.e check out pd 3 Mei 2016). Sekiranya tuan/puan berminat, saya cadangkan tuan/puan menempah sekurang kurangnya 3 unit chalet untuk penginapan bagi 9 dewasa & 1 kanak kanak.

Untuk maklumat lanjut/tempahan/final confirmation, sila hubungi Pengurus Chalet, En. Sabki di talian 012 635 0897 atau 019 457 0897.


Terima kasih atas sokongan...

Unknown said...

As salam nk tnya ada lg x kekosongan untuk 1/4/2016 - sehingga 3/4/2016 dan chalet mana yg ada kekosongan untuk anggaran 5 orang.
Adakah harga masih lagi sama?

terima kasih

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Tuan/Puan,

Masih ada kekosongan chalet untuk penginapan pada 1 & 3 April 2016. Walau bagaimanapun, untuk penginapan pada 2 April 2016, kesemua unit chalet telah ditempah. Untuk maklumat lanjut berkaitan chalet & kekosongan unit chalet pada hari hari tertentu, sila hubungi Pengurus Chalet, En. Sabki di talian 012 635 0897/ 019 457 0897.

Terima kasih atas sokongan tuan/puan

Pengurusan
Chalet D'Kampung Mr. OS

iela said...

Sy nk book utk 5-7hb July 2016 ni... Masih kosong lagi ke

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Cik Puan Iela,

Maaf kerana untuk penginapan semasa minggu Aidil Fitri 2016, semua chalet telah ditempah oleh anggota keluarga Mr. OS.


Terima kasih atas sokongan tuan/puan

Vita Surf Shoppe said...

assalamualaikum,masih ad kekosongan tak utk 17&18 disember 2016 ni?


azlina

Vita Surf Shoppe said...

assalamualaikum,masih ad kekosongan tak utk 17&18 disember 2016 ni?


azlina

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Cik/Puan Azlina,

Alhamdulillah, masid ada kekosongan untuk penginapan pada tarikh 17 & 18 Disember 2016. Sila hubungi Pengurus Chalet (En. Sabki) di talian 012 635 0897 atau 019 457 0897 bagi tujuan pengesahan dan tempahan unit chalet.

Terima kasih atas sokongan tuan/puan

Anonymous said...

assalamualaikum sy nk tye
pada 25/05/2017 Masih ade kekosongan x?

Chalet D'Kampung Mr. OS said...

Assalamualaikum.

Tuan/Puan,

Alhamdulillah, masid ada kekosongan untuk penginapan pada 25 Mei 2017. Sila hubungi Pengurus Chalet (En. Sabki) di talian 012 635 0897 atau 019 457 0897 bagi tujuan pengesahan dan tempahan unit chalet.

Terima kasih atas sokongan tuan/puan.

Pengurusan
Chalet D'Kampung Mr. OS